Foxystyle Photography

voor een dierbare herinnering 

Over mij

Ik ben Heidi van den Bogaard, getrouwd en woon in Foxhol (Groningen).

Mijn passie voor dieren heb ik al van kinds af aan en zodra ik op mezelf ging wonen heb ik mijn eerste hond aangeschaft, een Engelse Bulldog genaamd Nero. Nero was een hond met problemen maar oh zo lief, trouw en aanhankelijk. Helaas heb ik maar 4 jaar van hem mogen genieten.

Toen Nero overleed was ik al wel overtuigd van het feit dat ik geen Engelse Bulldog meer wilde. Er speelden zoveel gezondheidsproblemen bij het ras dat ik het niet meer aandurfde. Zonder hond was voor mij ook geen optie en uiteindelijk viel mijn keuze op de Boxer, want het moest wel een dogachtige zijn. Danyo werd zijn naam en van hem heb ik ruim 10 jaar kunnen genieten. In tussentijd is ook Mopshond Fleur bij Danyo en mij komen wonen en zo werd het een gezellig hondengezinnetje.

Toen Danyo op ruim 10-jarige leeftijd overleed was het hebben van twee honden zo gewoon, dat ik toch weer op zoek ging naar een maatje voor Fleur. Manlief wilde eigenlijk geen boxer meer en ik geen bulldog......uiteindelijk een middenweg gekozen en een Old English Bulldog aangeschaft, Janus. Wat een geweldig ras!

Fleur overleed op 15-jarige leeftijd en het was voor ons duidelijk dat er gewoon nog een Oldie bij zou komen. Kees werd zijn naam en met deze twee kanjers hadden we een geweldige tijd. Helaas overleed onze Janus afgelopen april op 12,5 jarige leeftijd. Kees is niet de hond om een pup op te voeden en hij vindt ze ook niet leuk. Voorlopig dus een gezinnetje met een hond en voor nu is dat prima.

Natuurlijk heb ik in al die jaren heel veel foto's gemaakt van mijn honden en ik vond het prachtig om te doen. Uiteindelijk ben ik een aantal workshops gaan volgen omdat ik meer wilde dan zomaar een plaatje schieten. Ik wilde de hond fotograferen met passie, gevoel en uitstraling. Het moesten plaatjes worden waar eigenaren een warm gevoel van zouden krijgen.....hun dierbare huisdier als een prachtige herinnering vereeuwigen.

Een hond of ander huisdier vastleggen is toch niet zo moeilijk? Ik hoor het vaak en nee, het is niet moeilijk als je gewoon een foto wilt...maar de blik, houding, karakter en sfeer vastleggen des te meer. Een dier kun je niet sturen, je moet wachten op het juiste moment, de ontspannen houding etc. Gelukkig heb ik in het verleden een cursus hondengedrag gedaan en weet ik waar ik op moet letten en hoe ik met een hond moet omgaan. Maar het belangrijkste is wel het contact tussen mij en de eigenaar. Voor we starten aan een fotosessie wil ik van de eigenaar weten hoe de hond is, wat hij/zij leuk vindt of juist niet. Pas dan kan ik starten met het maken van een prachtige, sfeervolle "dierbare herinnering".......