Foxystyle Photography

voor een dierbare herinnering 

Basis workshop Photoshop

Deze dag leer je hoe je meer uit je RAW foto kunt halen met behulp van Photoshop. Dus als jij Photoshop lastig vindt maar je wilt toch graag je foto's verbeteren? Dan is deze workshop echt iets voor jou!

Enkele onderwerpen die o.a. aan de orde komen:

  • foto verbeteren in Camera RAW d.m.v. basisbewerkingen als belichting, witbalans, schaduwen en hooglichten aanpassen, lokale verbeteringen etc.)
  • werken met lagen, aanpassingslagen en maskerlagen
  • gebruik gereedschappen zoals gummetje, selectiegereedschap etc.
  • verwijderen ongewenste objecten (denk aan paaltje, lijn, halsband etc.)

Aan de hand van een beamer laat ik diverse handelingen en bewerkingen zien. Na deze theorie gaan we zelf aan de slag met een foto die ik speciaal voor deze workshop gemaakt heb en die we gaan aanpassen met o.a. de basishandelingen zoals reeds genoemd.Voor het praktijkgedeelte heb je het volgende nodig:

  • laptop met daarop Photoshop CC. Indien je dit niet hebt, kun je een gratis proefversie downloaden, echter deze is maar 1 week geldig! Download het programma dus niet te vroeg maar ongeveer een dag of 2 voorafgaand aan de workshop! Je kunt voor de Engelse of de Nederlandse versie kiezen, beide zijn prima.

  • een tekentablet als je die hebt (tekentablet werkt prettiger en nauwkeuriger als een muis}

  • oplader van je laptop

De foto waar je deze dag mee gaat werken is exclusief en alleen voor eigen gebruik! Deze foto mag dus niet online gedeeld worden.

Al het geleerde kun je toepassen op je eigen foto's en deze kun je delen voor feedback in een besloten facebookgroep waar alleen deelnemers van de workshop toegang tot hebben.


Aan het einde van de dag ben jij in staat om jouw foto's tot een hoger niveau te brengen met behulp van Photoshop!


Maximaal aantal deelnemers: 10